Patarimai, kaip eksploatuoti automobilį – kalbiname ekspertą

Turbūt pastebėjote, jog automobilio remontas vieniems žmonėms yra reikalingas nuolatos, kitiems gerokai rečiau. Tai smarkiai lemia pats vairavimo tipas. Šiandien norėsime su Jumis pasikalbėti, kaip reiktų eksploatuoti automobilį, jog išvengtumėte nereikalingų defektų. Su mumis kalbasi autoserviso ekspertas.

Vienas svarbiausių veiksnių – vairavimo stilius. Kuo jis prastesnis, tuo dažniau reikia autoremonto paslaugų

  • Ko gero dažnas mūsų yra pajautęs svylėsiu kvapą automobilių stovėjimo aikštelėje. Tai dažniausiai atsitinka dėl to, jog netvarkingai atleidžiama ir išminama sankaba. Šiuo metu ji daugiau trinasi ir dyla, sklinda nemalonus kvapas tiek auto salone, tiek įšorėje. Jeigu norite, jog automobilis tarnautų ilgiau – pajuskite sankabos darbą.
  • Staigus stabdymas. Tai yra pamėgę didmiesčių gyventojai, kuomet nuolat kur nors skuba, o prie šviesoforo staigiai stabdo. Kartais gali pasirodyti netgi, jog tuoj bus avarija. Negalime suprasti kodėl žmonės taip elgiasi, galbūt galvoja, jog kur nors paskubės ir greičiau atvažiuos. Galime tik patikinti, jog greičiausiai po kurio laiko atvažiuos į auto servisą keisti automobilio kaladėles, diskus ar padangas. 
  • Staigus, šalto variklio apsukų didinimas. Tai ypač pavojinga šaltuoju metų laiku, kadangi variklio mazgai gali nebūti spėję pasidengti tepalu ( kuomet šalta, jis yra klampesnis) ir staiga užspaudus greičio pedalą, šildyti automobilio nerekomenduojama! Galite sugadinti variklį, o žinote, jog tai Jums brangiai kainuos.

Jeigu atsitiko taip, jog reikalinga pagalba šalinti automobilio gedimus

  • Rinkitės patikimus specialistus, kurie rūpinasi savo vardu ir klientais. Nelaiku, ar netvarkingai atliktas remontas gali iššaukti naujus, dar didesnius remonto darbus. Tad nepatariame rinktis pigiausių automobilio remonto specialistų.
  • Būtinas dalykas – sąskaitų faktūrų išrašymas klientams. Net ir kokybiškame autoservise, gali pasitaikyti brokuota dalis, iš patikimo automobilių gamintojo. Išsaugota sąskaita faktūra yra įrodymas, jog nurodytą dieną, buvo tiekiamos nurodytos paslaugos Jūsų automobiliui.
  • Patarimas vengti vietų, kuriose yra dirbama nelegaliai, naudojamos neaiškios kilmės dalys, neaišku kas ir kada atliko remonto darbus. Jeigu kiltų kokie nors nesklandumai,Jus galite likti be nieko.
  • Įsivertinti auto remonto darbų kainas. Tai nesunku padaryti internetu, tačiau atminkite, jog reikia lyginti panašaus lygio autoservisus.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *